Cetelem

Cetelem


Cetelem
Cetelem

Akciová společnost Cetelem ČR patří k největším nebankovním institucím, které se zabývají poskytováním spotřebitelských úvěrů. Na našem trhu působí více než deset let a za tu dobu se stala stabilní společností v oblasti nebankovního financování. Svým zákazníkům nabízí mnoho produktů a služeb ve finanční sféře.


Společnost má sídlo v Praze, pobočky jsou v Ústí nad Labem, Brně a Ostravě. Nejdůležitější věcí pro společnost jsou samozřejmě klienti. K těm se snaží Cetelem přistupovat zodpovědně a nabízet produkty, které lidé opravdu potřebují. Za zdroj informací pro tvorbu produktů slouží často studie a marketingové průzkumy. Společnost Cetelem ČR je dceřinou společností francouzské banky Cetelem S.A. Skupina nyní působí v 27 zemích na celém světě a snaží se stát nejvýznamnějším evropským poskytovatelem spotřebitelských úvěrů.


Produkty Cetelem


Klienti mohou vybírat z opravdu široké nabídky produktů. Akciová společnost Cetelem nabízí osobní půjčky, kreditní karty, spotřebitelské úvěry a dokonce i úvěry na auta a motocykly. Loni se společnost umístila na pátém místě v kategorii Ostatní finanční instituce a i z dosavadních letošních výsledků vyplývá, že lidé mají stále o nákup zboží na splátky velký zájem.


Stejně jako většina nebankovních institucí, i služeb společnosti Cetelem můžete využít online služby nebo můžete navštívit některou z poboček. Na internetu jsou všechny informace, které potřebujete vědět, pokud vás tyto neuspokojí, máte možnost se zeptat pomocí e-mailu nebo telefonicky. Dokonce si přímo z internetu můžete stáhnout některé důležité dokumenty. Není divu, jednotlivé společnosti se snaží zákazníky přetáhnout konkurenci. Pokud by důsledkem bylo zlepšení služeb i produktů, tím lépe.


Co mají klienti Cetelem nejraděj


Jedním z nejvyužívanějších produktů firmy Cetelem je osobní půjčka. Tu můžete využít například na bydlení nebo rekonstrukci, na auto, na konsolidaci jiných půjček nebo na cokoli, to znamená že důvod nemusíte uvádět. Takto si můžete půjčit 20 tisíc až jeden milion korun, sami si také zvolíte dobu splácení. Nemusíte ani nikam chodit, půjčku vyřídíte klidně z domova buďto telefonicky nebo přes internet.


Pokud vám něco není jasné nebo máte raději osobní kontakt, můžete samozřejmě o půjčku požádat i na některé z poboček. Úvěr si můžete samozřejmě také pojistit, proti nenadálým životním situacím, to už dnes patří k jakémusi standardu.


Účel osobní půjčky ovlivňuje jak její výši, tak dobu splácení. Rozhodnete-li se například pro půjčku na cokoli, může vám společnost nabídnout sumu 20 až 200 tisíc korun. Do 100 tisíc ručitele nepotřebujete, pokud ovšem chcete vyšší částku, může společnost vyžadovat doložení účelu půjčky. Maximální doba splácení je 72 měsíců u úvěru za účelem konsolidace půjček je to až 120 měsíců.


Proč nebankovní společnost Cetelem


Ačkoli se často zdá, že nebankovní půjčky jsou výhodné, zdání může klamat. Je dobré si uvědomit, že společnosti v reklamách často uvádějí RPSN, tedy roční procentní sazbu nákladů, nízkou, to znamená, že společnosti na takovém čísle začínají, ale skutečná cifra se může vyšplhat mnohem výš.


U společnosti Cetelem záleží samozřejmě nejen na výši úvěru, ale také na době, kterou jste si pro splácení úvěru vybrali nebo na pojištění, které jste k úvěru zvolili.


Vždy si tedy dobře pročtěte podmínky smlouvy, než ji podepíšete. Obecně platí, že úroková míra u nebankovních společností je vyšší, než je tomu u bank. To vyplývá také z toho, že banka je v podstatě chráněna před nesolventními zákazníky.


Na rozdíl od nebankovních společností má přístup k registru dlužníků, takže než vám úvěr udělí, pořádně si vás proklepne. Pokud vaši bonitu uzná za nedostatečnou, půjčku nedostanete. Pak se musíte obrátit na takovou společnost, která si vás nebude prověřovat a mnohdy ani nechce slyšet, na co peníze potřebujete. Taková společnost si může dovolit vyšší úrokové míry, protože její zákazníci mnohdy prostě nemají na výběr.


Výhody půjčky Cetelem


K nepopiratelným výhodám patří rychlost. Půjčku vyřídíte rychle, za její žádost nic neplatíte. Formu si můžete zvolit sami, osobně na pobočce nebo pomocí telefonu či internetu. Cetelem na svých stránkách nabízí i kalkulačku, na které si sami spočítáte výši splátek, vyberete druh pojištění a zjistíte RPSN, takže hned uvidíte, kolik budete splácet a jak dlouho a můžete si rozmyslet, zda je to pro vás opravdu výhodné.


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Salaty